Strawberry-Rhubarb Marzipan Pie (gluten-fri, sukker-fri)

Dreamy Carrot Cake with Creamy Frosting

kage39

Det værste Sophie’s choice-scenarie jeg kunne blive stillet over for her i livet ville nok være noget ala
 “Vælg mellem Nutella og frosting.”

IMG_2412

For jeg elsker altså både Nutella og frosting.. Sådan virkelig meget. Men efter at have lavet denne her kage, har jeg måske et favoritbarn.

IMG_2416

Jeg får nogengange en enorm craving efter gulerodskage, men har aldrig opnået at lave DEN gulerodskage (du ved, den slags der fremprovokerer hede drømme en enorm appetit.) Indtil nu.
Denne her gulerodskage har det hele: den rette mængde krydderier, en saftig konsistens, en vaniljeprikket flødeostfrosting, saftighed..
Ja, den er så saftig (på den gode perfekte måde) at det måtte nævnes to gange.

IMG_2396

Jeg kunne gladeligt leve af denne her kage resten af mit liv.. Med en skefuld Nutella engang imellem (man skal jo spise varieret trods alt.)

IMG_2431NB: Jeg lavede kun 1/2 portion, altså en lille kage, men opskriften er til en alm. størrelse kage. 

Pisk, på medium setting,

200g. brun farin
150ml raps-eller solsikkeolie

sammen i en stor skål. Tilføj

75g. græsk yogurt eller skyr

og pisk i et lille minut. Tilføj derefter

3 æg

til massen, et ad gangen. I en anden skål, bland

125g. mel
1tsk. natron
2tsk. kanel
2tsk. vaniljesukker
1/8tsk. muskatnød
1/8tsk. stødt nellike
1/8tsk. kardemomme
og 1/2tsk. salt

sammen.
TIP: Hvis du ikke lige står og har nogle af krydderierne, kan de godt udelades-bortset fra kanel!

Rør med en spatel de tørre ingredienser sammen med de våde, indtil det er helt sammenblandet, men overmix det ikke. Rør derefter

250g. fintrevne babygulerødder
75g. hakkede valnødder eller pekannødder
samt 50g. jumborosiner

i med håndkraft.
TIP: Alm. gulerødder og rosiner kan godt bruges, men kagen bliver mindre saftig. Nødder og/eller rosiner kan godt udelades helt.

Put massen i en smurt springform og bag på 175grader varmluft i 32-38min. (indtil du kan stikke en tandstik i og der ikke hænger dej fast på den) – begynd at tjekke efter 30min, da den endelig ikke må overbages.

Put kagen i køleskabet. Lad den stå der et par timer eller natten over, tag kagen ud, og lav så frostingen:

Pisk, på medium setting,

150g. køleskabskold flødeost
med 50g. stuetempereret smør

i et minut indtil blandingen er kremet. Tilføj

150g. flormelis
1 stor tsk. vaniljesukker
samt et knips salt

og pisk indtil det er sammenblandet.
Tilføj evt. mere flormelis eller salt, indtil ønsket tykkelse og sødme er nået. Fordel over kagen og servér.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strawberry-Rhubarb Marzipan Pie (gluten-fri, sukker-fri)