Pink Cheesecake

Caramel Nut Pie

kage12

Jeg sidder i en farlig situation mens jeg skriver det her indlæg.
Lige bag ved mig, med en kniv ved siden af, står den lækreste, karamelliserede nøddetærte jeg nogensinde har lavet (godt nok også den eneste, men you get the point 😉 )

IMG_0677

De knasende salte nødder er det perfekte modspil til den søde karamelsovs, der altsammen er omringet af en sprød mørdej.
Servér denne herlighed for dine gæster og de vil elske dig for evigt. Medmindre de har nøddeallergi, selvfølgelig.

IMG_0681

Smuldr

75g. smør

i

150g. mel
1 spsk. sukker
plus 1 tsk. kanel

og saml dejen med

1 æg

Put film rundt om klumpen og put på køl i 1 time.
Rul dejen ud og kom i en smurt tærteform.
Tryk bunden godt i samt op ad siderne og prik den med en gaffel.
Bag i 10min. ved 175grader varmluft. Lav imens fyldet:

Smelt

50g. sukker

ved høj varme i en gryde indtil det er gyldent. Kom

10g. smør
 samt 1dl. fløde

i, lidt ad gangen. Skru ned og kom

endnu 50g. sukker

i. Rør konstant indtil det er opløst.

Fjern fra grydepladen og tilsæt

2 spsk. peanut butter
1 spsk. honning
75-100g. hakkede nødder
1 knips havsalt
og en lille smule kanel

til karamellen. Rør rundt til det er sammenblandet og hæld over den bagte mørdej.
Bag i 10min. til det har fået farve.

2

  • AJ

    Den ser lækker ud!:-)
    Ved du godt at opskriften er delt op så noget af teksten står helt ude til venstre, og noget andet står helt ude til højre? Jeg synes nemlig det er lidt forvirrende 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blondie

      tak! og ja, det var egentlig med vilje-så fremgangsmåden stod til venstre, og ingredienserne til højre, og så ska man læse sådan zigzag ned igennem 🙂 synes selv det var ret smart, men ændrer det måske igen!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink Cheesecake