Little Lemon Marzipan Easter Cakes

Marshmallow Topped Dark Chocolate Cake

kage19

I de seneste indlæg har jeg udtrykt min kærlighed for både gooey kager og små nuttede sager.  (Jeg har forresten fundet et dansk ord til “gooey”-det er da smovset!)
Nu har jeg så valgt at slå de to ting sammen.

IMG_0919

Kan du huske de der lav-selv Amo kagepakker, man købte dengang man var lille? Og som man måske stadig gør nogengange i en snæver vending.
De kager som måske ikke var så gode rent ingrediensmæssigt, men alligevel smagte som en drøm, fordi du helt selv havde lavet den.

IMG_0918

Nu kan du gøre dit barne-jeg kunsten efter. Bortset fra at denne her gang, er resultatet 1000x lækrere.
Har du fx. ikke bare lyst til at dykke direkte ned i chokoladesøen ovenover? Jeg har ihvertfald.

IMG_0930

Ligesom boks-kagerne er den super nem (og billig fordi den kun bruger kakaopulver) at lave, kræver minimale anstrengelser, og leverer varen hver gang.
For at gøre den lidt ekstra dekadent er den toppet med skumfiduser, som giver et godt modspil til den intense chokoladesmag.

IMG_0928

Og minimarshmallows er altså ikke til at stå for 🙂
Okay, gå nu igang med at lave kagen. Seriøst, du har ingen undskyldninger; den er nem, hurtig, billig og helt igennem uimodståelig.

IMG_0931

Bland

150g. saltet smør
300g. sukker
og 100g. kakaopulver

sammen i en gryde og lad stå på medium varme i ca. 1 minut. Rør undervejs og tag af varmen når blandingen er helt smeltet og glat.

Hæld over i en skål og tilføj

1 tsk. vaniljesukker
samt 1 æg + 1 æggehvide

og rør sammen til dejen er helt sammenblandet. Kom nu

75g. mel

i og rør godt i et par minutter.

Hæld i en bagepapirsbeklædt form (22×22) og bag i 25min. på 160grader varmluft – den skal være lidt “underbagt”.

Tag den ud og kom straks

75-100g. (mini)marshmallows

ud over. Put tilbage i ovnen i 3-4 minutter på varmluft/grill indtil skumfiduserne har puffet op.

Placer sølvpapir over kagen og lad stå i 1/2 time.
Hvis du gerne vil have den gooey skal du spise den nu, men hvis du foretrækker den chewy, så lad stå i køleskab natten over eller et par timer. 

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Little Lemon Marzipan Easter Cakes