Havregrynskugler

Marcipan/Almond Butter (gluten-fri, laktose-fri)

kage57

Som de så venligt altid påpeger i Game of ThronesWinter is coming.
Og med det hører julen. Og med det hører marcipan.

IMG_3882

I år ville jeg prøve at lave min egen. Det er der en god grund til: Marcipan fra butikkerne er f’cker dyrt (54kr? seriously?!)
Så kan man lige så godt lave sin egen – og resultatet skuffede ikke, kan jeg hilse at sige.

IMG_3890

Der var også en anden grund: jeg skulle bruge en omgang luksus (hvilket hjemmelavet jo altid er) marcipan til en hvis tærte..
Der selvfølgelig snart kommer opskrift på (i kan godt begynde at glæde jer ;))

IMG_3876

Indtil da kan i hygge med denne her marcipan, som minder om mandelsmør når den lige er lavet, men bliver solid efter en omgang i fryseren.
Så kan vinteren – og ikke mindst julen – bare komme an.

IMG_3895

Giver ca. 300g. marcipan

Blend

200g. mandler

fint. I en gryde, kog

1 dl. honning
og 1/2 dl. vand

op til en tyk lage. Lad den køle af og tilsæt så lidt ad gangen til mandlerne i blenderen. Blend ind imellem.
Kom marcipanen indpakket i fryseren indtil den skal bruges.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrynskugler