Pfeffernuss/Pebernød Cookies (sukker-fri, gluten-fri, laktose-fri, vegansk)

“Guf-Guf” Cake (gluten-fri, sukker-fri, laktose-fri)

kage22

Mens sneen ligeså stille daler ned, hygger jeg mig indendøre med denne her snaskede, lækre og ikke-så-syndige guf-guf kage.
Den har altid været en af mine favorit kager, når man fik kage i klassens time.
Jeg har opgraderet den lidt, og den er nu fyldt med saftige dadler, sukrin og mandelmel, i stedet for mel og sukker.
Twistet af kokos og essensen af kaffe er der dog stadig, og det er jo det som gør denne her chokoladekage så karakteristisk og pokkers god.

Put

150g udstenede medjool dadler
og 1 spsk espresso pulver

i en skål med kogende vand i 5min. Hak imens

 50g mandler

i en hakker, til mandelmel.

Hæld det meste af vandet fra dadlerne/kaffen og put blandingen ned til mandlerne i hakkeren. Blend indtil massen er tyk.

Smelt

50g margarine
1/2 spsk kokosolie
og 50g mørk chokolade, min. 70%

i mikroovnen. Hæld over i en stor skål og tilføj mandel/dadel/kaffe-massen.

Tilsæt

 1 æg
 2 spsk kakaopulver
 1 spsk sukrin+
 3 spsk sukrin (eller 6spsk. sukker)
 2 spsk creme fraiche 15% (eller soya yogurt)
 1 tsk vaniljeessens/-pulver
 1 tsk natron
og 2 tsk fiberHUSK-pulver (kan erstattes med hvedemel eller udelades, men giver kagen en bedre struktur)

mens du pisker på medium setting.

Put dejen i lille bagepapirbeklædt form og bag kagen i ca. 35 min. ved 175 grader varmluft (den skal være lidt “underbagt” når den kommer ud).
Lav en glasur mens kagen afkøler:

Smelt

40g margarine
samt 1 spsk kokosolie

og rør derefter

 1 dl kokosmel
 1 spsk sukrin+ og 2 spsk sukrin (eller 3 spsk sukker)
 2 tsk kakao
 1 tsk espresso pulver

i. Fordel over kagen og servér.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pfeffernuss/Pebernød Cookies (sukker-fri, gluten-fri, laktose-fri, vegansk)