Chocolatey Cupcakes (sukker-fri, laktose-fri, vegansk, fuldkorn)
Mød Bob.
Bob er en glad lille cupcake med en krølle på toppen. Han nyder det simple liv og kan lide at holde sig selv i form.
Han er faktisk så sund, at han ikke indeholder noget sukker, mælkeprodukter og så er der endda lidt fuldkorn i ham.
Desværre for Bob, er han trods sin sundhed utrolig velsmagende. Det er der nogle små dyr som har opdaget, og stakkels Bob må snart se sig selv lemlæstet!
Du kan minde Bob i bedste forstand, ved at lave nogle kloner af ham. Din mave, samvittighed og smagsløg vil takke dig.
NB: Hvis du ønsker en mere “let” og autentisk cupcake, så brug ikke grahamsmel. Hvis du ikke har noget imod smagen af kokosolie og gerne vil gøre dem endnu sundere, så brug dét i stedet for rapsolie. Opskriften giver 4 små cupcakes. Nydes bedst friskbagte.
I en skål, rør
50g. mel (jeg brugte 35g. hvedemel og 15g. grahamsmel) 25g. sukrin+ og 25g. sukrin eller 65g. sukker 2spsk. kakaopulver 1 lille tsk. natron og 1 knips salt
sammen. Lidt ad gangen, kom
80ml. minimælk eller mandelmælk 1tsk. vaniljeekstrakt samt 2 spsk. rapsolie
i. Rør indtil massen er sammenblandet.
Fordel dejen ligeligt i muffinforme.
TIP: Hvis du vil have dem ekstra dekadente; kom et stykke mørk chokolade i bunden af hver.
Bag ved 175grader varmluft i 18-20min, eller indtil en tandstik kan stikkes i og der ikke hænger dej fast.
Lad dem afkøle og lav imens en kakao-frosting. Jeg lavede min på gefylen, men cirka målene er her:
Rør
1/3 margarine 2/3 sukrinmelis eller flormelis lidt kakaopulver og et par dråber vaniljeekstrakt
Ingen kommentarer endnu