Sundt rosin-kanel brød
Baseret på det skønne og populære bananbrød, opskrift her.
INGREDIENSER
De tørre
1 spsk kanel
1 spsk brun farin (kan erstattes af en lille moset banan eller 2 spsk sukrin)
1 tsk vaniljesukker
60g grahamsmel
30g hvedemel
40g havregryn
50g rosiner
2 tsk natron
et knips salt
De våde
1 spsk honning el. agave sirup
1 dl ko-eller mandelmælk
1 æg
1 spsk soya yogurt, skyr, creme fraiche el. lign. (eller ét til æg)
OPSKRIFT
– Blødgør rosinerne i ca. 25min. i varmt vand, da det gør dem ekstra saftige. Jeg brugte jumbo-rosiner, så gav dem kun 15min.
– Bland imens kanel, brun farin og vaniljesukker sammen i en stor skål
– Rør resten af de tørre ingredienser, bortset fra rosinerne, i skålen med sukkeret
– Dræn rosinerne for vand, og bland alle våde ingredienser i skålen med dem.
– Kombiner de våde og tørre ingredienser, og rør indtil det er en ensartet masse
– Put massen i en smurt bageform, strø evt. med sukker og kanel
– Bag i ca. 20 by CouponDropDown”>min ved 175 grader varmluft (eller indtil der ikke er noget af dejen der klæber fast, hvis man stikker en gaffel i)
Ingen kommentarer endnu