De Nemmeste Macarons + KONKURRENCE

“Sofia”s Chokoladeboller

kage61

Hvis der er noget der gør mig glad, så er det at se selvstændige unge kvinder starte deres eget firma med success.
Og så at spise chokoladeboller.
Hvad har de to ting med hinanden at gøre? Mel selvfølgelig!

IMG_4512

Søde Ilaria, stifter af Sofia – Made in Italy der laver en masse lækre ting og sager, sendte mig forleden to melposer med noget ret unikt mel i sig.
Det er nemlig fri for en masse kunstige ingredienser, hvilket gør at melet er tiptop frisk og den rene vare
(det er noget som varmer en lille landbrugselev’s hjerte).

IMG_4573

Melet skulle gøre ens bagværk ekstra smagfuld og sprød, og kan bruges både i det søde og salte køkken.
Jeg valgte at lave en omgang store, luftige, chokoladespækkede boller, der har præcis det rigtige “knæk” i sig.
Melet levede dermed op til forventningerne, og gjorde faktisk resten af bollen interessant – så altså ikke kun de dele med chokoladestykker i 😉

IMG_4565

Jeg kan varmt anbefale dig at kigge forbi den fine webshop, hvor du kan læse meget mere om firmaet og produkterne
– og så synes jeg selvfølgelig også at du skal bage en omgang chokoladeboller!

IMG_4557

Giver 10-12 store boller. Indlægget er sponsoreret, i form af de to melposer.

Rør

50g. gær

ud i en stor skål med

2,5dl. mælk
og 2 æg

Tilsæt

50g. smeltet smør
1 1/2 spsk. honning
samt 1 tsk. fint salt

og bland godt sammen. Rør

100g. hakket mørk chokolade

i med håndkraft. Kom

500g. Senatore Cappelli Semolina mel (eller hvedemel)
125g. Cereal Baking Mix mel (eller fuldkornsmel)

i, lidt ad gangen, og ælt til dejen slipper (tilsæt evt. mere mælk undervejs.)
Lad dejen hæve tildækket i en halv times tid.

Form og rul boller af dejen og placer dem med god afstand på to bagepapirsbeklædte bageplader.
Bag i 12-14min. ved 210 grader varmluft.
Husk at lade dem køle af, før du tager den første bid!

2

  • Så bliver det vist ikke nemmer at bage Chokoladeboller den her opskrift tror jeg godt jeg kan finde ud af at lave vildt flotte billeder og supper idee med at skifte farve i baggrunden på opskriften så er det meget nemmer at overskue GLÆDER mig til at smage

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blondie

      Mange tak for de søde ord, og det er jeg glad for at du synes! Skal faktisk selv til at bage chokoladeboller, de er jo så skønne – især her om efteråret 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De Nemmeste Macarons + KONKURRENCE