Rosin Theboller (sukker-fri)
Ikke for at blive helt filosofisk nu, men det er nemt at glemme de små ting her i livet.
Simple ting som kan gøre os så glade. For mig, er theboller med rosiner en af de glæder.
Jeg fik dem altid fra bageren da jeg var lille (hvis jeg da ikke fik en mælkesnitte.)
I løbet af årene er de blevet skubbet lidt til side, til fordel for de finere og “voksne” scones eller de lidt mere uartige kanelsnegle.
Men nu vil jeg altså slå et slag for bollerne!
For når man lige er kommet ind af døren, mens det regner udenfor, og man sætter sig med en kop varm te, så er en luftig bolle med saftige rosiner og et snert af kardemomme med et godt lag smør altså lige sagen.
Så tag en fælles barnlig sjæl i hånden og lav jer en omgang theboller. Det er så hyggeligt jo.
Smuldr
25g. gær
og rør sammen med
2 store æg + 1 æggeblomme (gem hviden til pensling!)
Tilsæt
1/2tsk. vaniljesukker 1tsk. kardemomme 3 spsk. sukrin eller 1 1/2 spsk. sukker samt 250g. mel
og rør godt. Kom
1 1/2dl. mælk
i en gryde og lun til det er fingervarmt. Hæld det ned i skålen og tilsæt
ca. 225g. mel samt 2 tsk. salt
og ælt det sammen til en glat og smidig dej i skålen. Tilsæt derefter
75g. blødt smør
og evt. lidt mere mel, indtil dejen slipper. Den skal stadig være smidig. Rør tilsidst
75g. rosiner
i. Ælt dejen op til en stor kugle på et meldrysset bord, læg derefter et viskestykke over og lad hvile i 15min.
Del dejen i ca. 12 stykker, tril til runde boller og lad dem hæve på en bageplade tildækket i 1 time.
Pensl bollerne med
den gemte æggehvide
Ingen kommentarer endnu