Månedens kageanmeldelse: Agnes Cupcakes

Rosin Theboller (sukker-fri)

kage40

Ikke for at blive helt filosofisk nu, men det er nemt at glemme de små ting her i livet.

IMG_2434

Simple ting som kan gøre os så glade. For mig, er theboller med rosiner en af de glæder.
Jeg fik dem altid fra bageren da jeg var lille (hvis jeg da ikke fik en mælkesnitte.)
I løbet af årene er de blevet skubbet lidt til side, til fordel for de finere og “voksne” scones eller de lidt mere uartige kanelsnegle.
Men nu vil jeg altså slå et slag for bollerne!

IMG_2438

For når man lige er kommet ind af døren, mens det regner udenfor, og man sætter sig med en kop varm te, så er en luftig bolle med saftige rosiner og et snert af kardemomme med et godt lag smør altså lige sagen. 

IMG_2437

Så tag en fælles barnlig sjæl i hånden og lav jer en omgang theboller. Det er så hyggeligt jo.

IMG_2442NB: Giver 12 store boller

Smuldr

25g. gær

og rør sammen med

2 store æg + 1 æggeblomme (gem hviden til pensling!)

Tilsæt

1/2tsk. vaniljesukker
1tsk. kardemomme
3 spsk. sukrin eller 1 1/2 spsk. sukker
samt 250g. mel

og rør godt. Kom

1 1/2dl. mælk

i en gryde og lun til det er fingervarmt. Hæld det ned i skålen og tilsæt

ca. 225g. mel
samt 2 tsk. salt

og ælt det sammen til en glat og smidig dej i skålen. Tilsæt derefter

75g. blødt smør

og evt. lidt mere mel, indtil dejen slipper. Den skal stadig være smidig. Rør tilsidst

75g. rosiner

i.  Ælt dejen op til en stor kugle på et meldrysset bord, læg derefter et viskestykke over og lad hvile i 15min.
Del dejen i ca. 12 stykker, tril til runde boller og lad dem hæve på en bageplade tildækket i 1 time.

Pensl bollerne med

den gemte æggehvide

og bag dem i ovnen ved 175grader varmluft i 15min, eller indtil de er gyldne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens kageanmeldelse: Agnes Cupcakes