Hindbær-mandelsnitter

Karameliseret æbletærte

Denne tærte er dejlig sødmefuld og krydret, perfekt til de grå dage og hyggelige efterårs sammenkomster. Den kondenserede mælk gør tærten lækkert karameliseret og kanelen får mig næsten i julestemning. Det er en dessert der med garanti vil gøre godt, og så dufter den helt vildt skønt. Har i forresten set det nye design på bloggen? Hver opskrift har nu fået et sødt frontbillede!
 

INGREDIENSER
3 dl mel (jeg brugte lidt over 1 1/2 dl. hvedemel, og så resten grahamsmel)
1 spsk. brun farin
1 tsk. kanel
1/2 tsk. muskatnød
1/2 tsk. bagepulver
100g smeltet smør el. margarine
ca. 2 grønne æbler
ca. 1 dåse kondenseret mælk

OPSKRIFT
– Tænd ovnen på 150 grader (ikke varmluft)
– Smør en (ca. 30 cm.) tærteform

– Bland mel, farin, krydderier og bagepulver i en skål
– Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen

– Pres dejen ud i tærtefadet med fingrerne

– Skræl æblerne groft, fjern kernehusene, skær dem i smalle både, og fordel som du vil på tærtebunden

– Hæld den kondenserede mælk over (havde ca. 1/5 af dåsen i overskud)
– Bag i 15 minutter og sæt så temperaturen op til 175 grader
– Bag videre i 55 minutter. Tærten skal altså have 1 time og 10 minutter i ovnen i alt

Strø med kanel og server evt. med creme fraiche eller god vanilje is! Jeg brugte forresten den overskydende kondenserede mælk til at lave et par Bounty barer, opskrift her. Håber i får en god søndag!

Adapteret fra denne opskrift.
<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær-mandelsnitter