Karameliseret æbletærte
INGREDIENSER
3 dl mel (jeg brugte lidt over 1 1/2 dl. hvedemel, og så resten grahamsmel)
1 spsk. brun farin
1 tsk. kanel
1/2 tsk. muskatnød
1/2 tsk. bagepulver
100g smeltet smør el. margarine
ca. 2 grønne æbler
ca. 1 dåse kondenseret mælk
OPSKRIFT
– Tænd ovnen på 150 grader (ikke varmluft)
– Smør en (ca. 30 cm.) tærteform
– Bland mel, farin, krydderier og bagepulver i en skål
– Tilsæt det varme smør og rør dejen sammen
– Pres dejen ud i tærtefadet med fingrerne
– Skræl æblerne groft, fjern kernehusene, skær dem i smalle både, og fordel som du vil på tærtebunden
– Hæld den kondenserede mælk over (havde ca. 1/5 af dåsen i overskud)
– Bag i 15 minutter og sæt så temperaturen op til 175 grader
– Bag videre i 55 minutter. Tærten skal altså have 1 time og 10 minutter i ovnen i alt
Adapteret fra denne opskrift.
<3
Ingen kommentarer endnu