Marcipan/Almond Butter (gluten-fri, laktose-fri)

Perfect Pecan Pie

kage56

Kender i ordet serendipity?
Det kan ikke direkte oversættes fra engelsk, men betyder noget i nærheden af en “glædelig overraskelse” eller at have fundet noget, man ikke vidste man søgte efter.
Det er denne tærte et pragteksempel på.

IMG_3916

Min mor plejede at tage kage, hendes kollegaer havde lavet, med hjem til mig.
En dag havde hun et fint indpakket stykke tærte med. Jeg forventede ingenting og fik alt igen.
Derefter har det taget lidt research, noget forarbejde, samt en masse overvejelser, men nu har jeg genskabt min bid af himlen.
Og med et er mit liv fuldendt.

IMG_3913

Okay, overdrivelse fremmer forståelsen, men det her er seriøst en af de bedste ting jeg nogensinde har smagt. Jeg nævner i flæng:
Smørfyldt vaniljeprikket mørdej, lagt under en snasket og sødmefuld mazarinmasse, med et lag syndigt karamelsovs tilsat knasende pekannødder ovenpå.

IMG_3922
Hvis det ikke gav dig kuldegysninger, så bare vent til du smager tærten 😉

IMG_3920NB: Giver 1 stor tærte. Skal laves i god tid i forvejen, 1-2 dage, før den serveres. Kan nydes kold eller lunet, behøver intet tilbehør (måske lige en god kop kaffe!)

Opskrift adapteret fra Mette Blomsterberg

Lav først mørdejen:

Rør

250g. hvedemel
75g. flormelis
samt korn fra 1/2 vaniljestang

sammen med et piskeris i en stor skål. Kom

125g. stuetempereret smør
og 1 stort æg

i, og ælt sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil på køl i 1/2 time.

Rul dejen relativt tyndt ud i en smule mel. Læg i en aluminiumstærteform (eller en smurt springform) og tryk godt fast i bunden samt op ad siderne.

Lav nu mazarinmassen:

Ælt

150g. marcipan (evt. hjemmelavet)
125g. sukker

sammen med hænderne. Kom

75g. stuetempereret smør

i, lidt ad gangen. Når massen er klumpefri, kom da

1 stort æg
og 1 æggeblomme

i, en ad gangen.
Fordel mazarinmassen over mørdejen og bag ved 160 grader varmluft i 25min. (eller til den er gylden).
Stil i køleskabet til næste dag.
Lav pekankaramellen:

Kom

200g. sukker
125g. smør
1,5 dl kaffefløde (13% fedt)
1 spsk honning

i en gryde og kog det op under omrøring til en gylden og tyk karamel.
Tag gryden af varmen og tilsæt

250g. grofthakkede pecannøddekerner
TIP: Jeg købte mine i en lokal grøntsagsbiks, men til nøds kan valnødder også bruges som erstatning.

Stryg pecankaramellen tyndt ud på den kolde mazarintærte og bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter.
Afkøl igen tærten; min. 4 timer eller gerne til næste dag.
Tag tærten ud af formen og servér. Nydes som den er eller hurtigt varmet.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipan/Almond Butter (gluten-fri, laktose-fri)