Perfect Pecan Pie
Kender i ordet serendipity?
Det kan ikke direkte oversættes fra engelsk, men betyder noget i nærheden af en “glædelig overraskelse” eller at have fundet noget, man ikke vidste man søgte efter.
Det er denne tærte et pragteksempel på.
Min mor plejede at tage kage, hendes kollegaer havde lavet, med hjem til mig.
En dag havde hun et fint indpakket stykke tærte med. Jeg forventede ingenting og fik alt igen.
Derefter har det taget lidt research, noget forarbejde, samt en masse overvejelser, men nu har jeg genskabt min bid af himlen.
Og med et er mit liv fuldendt.
Okay, overdrivelse fremmer forståelsen, men det her er seriøst en af de bedste ting jeg nogensinde har smagt. Jeg nævner i flæng:
Smørfyldt vaniljeprikket mørdej, lagt under en snasket og sødmefuld mazarinmasse, med et lag syndigt karamelsovs tilsat knasende pekannødder ovenpå.
Hvis det ikke gav dig kuldegysninger, så bare vent til du smager tærten 😉
NB: Giver 1 stor tærte. Skal laves i god tid i forvejen, 1-2 dage, før den serveres. Kan nydes kold eller lunet, behøver intet tilbehør (måske lige en god kop kaffe!)
Opskrift adapteret fra Mette Blomsterberg
Lav først mørdejen:
Rør
250g. hvedemel 75g. flormelis samt korn fra 1/2 vaniljestang
sammen med et piskeris i en stor skål. Kom
125g. stuetempereret smør og 1 stort æg
i, og ælt sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil på køl i 1/2 time.
Rul dejen relativt tyndt ud i en smule mel. Læg i en aluminiumstærteform (eller en smurt springform) og tryk godt fast i bunden samt op ad siderne.
Lav nu mazarinmassen:
Ælt
150g. marcipan (evt. hjemmelavet) 125g. sukker
sammen med hænderne. Kom
75g. stuetempereret smør
i, lidt ad gangen. Når massen er klumpefri, kom da
1 stort æg og 1 æggeblomme
i, en ad gangen.
Fordel mazarinmassen over mørdejen og bag ved 160 grader varmluft i 25min. (eller til den er gylden).
Stil i køleskabet til næste dag.
Lav pekankaramellen:
Kom
200g. sukker 125g. smør 1,5 dl kaffefløde (13% fedt) 1 spsk honning
i en gryde og kog det op under omrøring til en gylden og tyk karamel.
Tag gryden af varmen og tilsæt
250g. grofthakkede pecannøddekerner TIP: Jeg købte mine i en lokal grøntsagsbiks, men til nøds kan valnødder også bruges som erstatning.
Er du vimmersvej, det ser godt ud!
– Anne