Perfect Pecan Pie

Caramel-Stuffed Snickerdoodles

kage58

Det her er en julesmåkage, uden at være en julesmåkage.

IMG_4222

Og hvordan giver det så mening?
Jo altså, en Snickerdoodle er en amerikansk opfindelse: det er en fluffy, kanelspækket og sødmefuld småkage, som leder tankerne hen på jødekager.
Det er der intet hokuspokus i. Magien ligger tilgengæld inden i småkagen; en overraskelse i form af snasket karamelmasse.

IMG_4252

Jeg indrømmer gerne jeg er lidt af en karamelfanatiker (bevis her og her.. og her), og denne gang prøvede jeg endda at lave mine egen bløde karamelbolcher.
Det skal der nok også komme opskrift på, når jeg er helt tilfreds.
Anyways, i kan jo tyvstarte julebagningen med de her godter, når nu pebernødder og vaniljekranse stadig ikke er helt “lovlige” 😉

IMG_4230Giver 9-12 småkager.

Smelt

50g. smør

og brun det ved medium varme.

Lad det afkøle og rør

1 tsk. vaniljeessens
1 lille æg
samt 1 spsk. mælk eller fløde

i. I en skål, rør

100g. mel
50g. brun farin
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
og et nip salt

sammen.

Rør smørblandingen ned i skålen med de tørre ingredienser.

Put dejen i fryseren i 15min. (eller i køleskabet i længere tid)

Tag dejen ud og rul små kugler af den.
Tryk kuglerne  flade og kom

1 blød karamel, fx. Werther's (eller hjemmelavet)

i hver. Dæk karamellen til med dej.

Placer på en bagepapirsbeklædt bageplade og put en smule

kanelsukker (lige dele kanel og sukker rørt sammen)

på hver. Bag i ca. 10min. ved 175grader varmluft.
Lad dem afkøle, før du fjerner dem med en spatel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perfect Pecan Pie