Månedens kageanmeldelse: Lagkagehuset

The Big O

kage53

Efter en måneds tids stilhed på bloggen, er jeg tilbage.
Og jeg er tilbage med et brag. Jeg præsenterer: The Big O.

IMG_3633

O’et står for navnet på min yndlingsdrink, som kagen her er baseret på.
Hvad det “o” så er, ja, det er ikke ligefrem børnevenligt – så det må i selv tænke jer til 😉

IMG_3635

Kagen er da også til de mere voksne individer, da det er en fudgy brownieagtig sag med en fyldig smag af både kakao og af den sødmefulde likør Amarula. Så er der også hakkede mandler i for noget knas, samt en fløjsblød frosting med smag af Bailey’s.

IMG_3643

Det eneste der egentlig kan forbedre denne her kage, er en kop kaffe eller iskold Bailey’s ved siden af – eller et glas af den originale “O” self. 🙂

IMG_3629

Til 6-8 personer.

Bland

150g. saltet smør
300g. sukker
og 50g. kakaopulver

sammen i en gryde og lad stå på medium varme i ca. 1 minut.
Rør undervejs og tag af varmen når blandingen er helt smeltet og glat.

Hæld over i en skål og tilføj enkeltvis

1 tsk. vaniljeessens 
2 æg
samt 3-4 spsk. Amarula*
*Hvis du ikke har Amarula, kan Amaretto, Kahlua, eller bare kaffepulver også bruges.

Rør sammen til dejen er helt sammenblandet. Kom nu

150g. mel

i og rør godt i et par minutter. Tilsæt

En god håndfuld hakkede mandler (kan udelades)

og rør.
Hæld i en bagepapirsbeklædt springform og bag i 20min. på 175grader varmluft – den skal være lidt “underbagt” når den kommer ud.
Lad den køle af på bordet.
Begynd at lav frostingen efter et kvarters tid:

Pisk

100g. smør

blødt og luftigt. Tilføj

150g. flormelis

og pisk sammen. Skru ned for piskeren og kom

1 god spsk. kakaopulver
og 1-2 spsk. Bailey's (jeg brugte den med kaffesmag) eller mælk

i. Stop med at piske når det er sammenblandet. Fordel over kagen og servér.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens kageanmeldelse: Lagkagehuset