The Big O
Efter en måneds tids stilhed på bloggen, er jeg tilbage.
Og jeg er tilbage med et brag. Jeg præsenterer: The Big O.
O’et står for navnet på min yndlingsdrink, som kagen her er baseret på.
Hvad det “o” så er, ja, det er ikke ligefrem børnevenligt – så det må i selv tænke jer til 😉
Kagen er da også til de mere voksne individer, da det er en fudgy brownieagtig sag med en fyldig smag af både kakao og af den sødmefulde likør Amarula. Så er der også hakkede mandler i for noget knas, samt en fløjsblød frosting med smag af Bailey’s.
Det eneste der egentlig kan forbedre denne her kage, er en kop kaffe eller iskold Bailey’s ved siden af – eller et glas af den originale “O” self. 🙂
Til 6-8 personer.
Bland
150g. saltet smør 300g. sukker og 50g. kakaopulver
sammen i en gryde og lad stå på medium varme i ca. 1 minut.
Rør undervejs og tag af varmen når blandingen er helt smeltet og glat.
Hæld over i en skål og tilføj enkeltvis
1 tsk. vaniljeessens 2 æg samt 3-4 spsk. Amarula* *Hvis du ikke har Amarula, kan Amaretto, Kahlua, eller bare kaffepulver også bruges.
Rør sammen til dejen er helt sammenblandet. Kom nu
150g. mel
i og rør godt i et par minutter. Tilsæt
En god håndfuld hakkede mandler (kan udelades)
og rør.
Hæld i en bagepapirsbeklædt springform og bag i 20min. på 175grader varmluft – den skal være lidt “underbagt” når den kommer ud.
Lad den køle af på bordet.
Begynd at lav frostingen efter et kvarters tid:
Pisk
100g. smør
blødt og luftigt. Tilføj
150g. flormelis
og pisk sammen. Skru ned for piskeren og kom
1 god spsk. kakaopulver og 1-2 spsk. Bailey's (jeg brugte den med kaffesmag) eller mælk
Mums, den ser skøn ud! Lige sådan en kage man ikke kan sige nej til!