Unicorn S'mores

“New York Style” Cheesecake with Caramel Sauce

kage50

Hvis jeg kan komme afsted med at lave noget pink og hjerteformet, så gør jeg det også.

IMG_3234

Siden kagen blev brugt til min egen fødselsdagsfest, tillod jeg det selvfølgelig.

IMG_3232

En kage som i den grad er en 20års fødselsdag værdig:
Fløjsblød, kompakt cheesecake med en bund der er bid (og riiigelig smør) i, oversvøbt af den lækreste og nemmeste karamelsovs. 

IMG_3231

Hverken mig eller mine gæster var skuffede. Og den mindede mig i den grad om rigtig cheesecake som jeg fik det i USA 🙂

IMG_3238

NB: Nok til 8-10 mennesker. Kan med fordel lave dagens før. 

Opskrift fra Jamie Oliver

Smelt

150g. smør

og bland med

250g. knuste digestive kiks

pres ned i en smurt springform, der er beklædt med bagepapir, og bag i 8 min. på 175grader varmluft.
Tag den ud og lad den køle af. Lav imens fyldet:

Bland

115g. sukker
og 3 spsk. Maizena

i en stor skål. Kom

800g. Philadelphia flødeost (ikke light)

i og pisk godt til det er en cremet konsistens. Pisk

2 æg

i, et ad gangen, og derefter

1dl. piskefløde

lidt ad gangen. Kom

2tsk. vaniljesukker
saft fra 1/2 citron
og evt. noget pink gelefarve

ned i blandingen og pisk sammen.

Bag kagen i 40-45min. på 175grader varmluft, til fyldet er stivnet i kanten og den er en smule gyldenbrun.
Stil kagen i køleskab mindst 2-3 timer.

Lige før serveringen, lav da karamelsovsen:

Kom

1 pakke Werther's bløde karameller
plus et godt knips salt

i en gryde og hæld

piskefløde

i, så karamellerne næsten er helt dækket.
Kog op under omrøring, og skru så ned. Sovsen er færdig når den er flydende.
Server sammen med den afkølede kage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unicorn S'mores