Rosin Theboller (sukker-fri)

Bananabread (laktose-fri, sukker-fri)

kage41

Jeg elsker overraskelser. Mest at få dem, men også at give dem.

IMG_2487

Selvom det her bananbrød ikke engang er en nyhed, da det er en af mine mest populære opskrifter.
Ikke desto mindre pakkede jeg en del af det fint ind og overraskede en veninde med det. Som blev glad.

IMG_2494

Jeg har ikke meget tid til at tænke på nye opskrifter, da jeg både står og skal forberede eksamener, og så det her lille kageprogram på kanal 5 jeg skal være med i..

IMG_2481

Men nok om det for nu!
Lad os i stedet snakke om det mest svampede, sødmefulde, krydrede og lækre bananbrød jeg kender.
Ydmygt sagt, er det mit eget.
Selvom opskriften ikke behøvede forbedring, ændrede jeg nu en smule i det alligevel, til lige at passe med hvad jeg havde på lager.
Det er mindst lige så godt som det plejer.

IMG_2496NB: Giver 1 brød. Alle fornyelser er tilføjet i kursiv. Udkom første gang 10/09-12.

Rør

1 1/2 dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
2tsk. natron
2tsk. kanel
1tsk. vaniljesukker
et knips salt
og evt. et drys kardemomme + muskatnød

sammen i en skål. I en anden skål, rør

1 1/2spsk. honning eller 1 spsk. sukrin+
3/4dl. yogurt naturel eller creme fraiche
1/2dl. mandel- eller komælk
2-3stk. overmodne og mosede bananer smeltet i mikroovn i et lille minut
samt 1 æg

sammen. Kom de våde ingredienser ned til de tørre og rør til en ensartet masse.

Put dejen i en brødform beklædt med bagepapir.
Bag ved 185grader varmluft i ca. 20min. (eller indtil der ikke er noget af dejen der klæber fast, når man stikker en pind i).
Lad brødet køle af og skær så ud.

4

  • HOLD nu op det ser godt ud! Lige hvad jeg efterlyste, efter at have været forbi flere opskrifter på “sunde bananbrød” med masser af sukker i… Dén her prøver jeg!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blondie

      Det lyder bare godt! Er sikker på, du vil elske det 🙂 Jeg tror faktisk selv, jeg skal lave det snart igen – Vi har et par overmodne bananer der tigger om at blive brugt 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Har lige forsøgt mig med bananbrødet. Efter 40 min er den stadig klæg inden i. Men den dufter skønt, så glæder mig til at smage den, – hvis den nogensinde bliver færdig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blondie

      Hmm det lyder lidt mystisk! Måske du skulle forsøge med 200grader varmluft? Ovne kan jo operere meget forskelligt – tror lige jeg vil tilføje en note om det til opskriften. Håber dit brød lykkes, for kan godt garantere at det smager lige så skønt som det dufter 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosin Theboller (sukker-fri)