Cookie Butter

Sweet&Salty “Fredagsslik” Cookies

kage32

Hvad er dit favorit fredagsslik?

IMG_2077

Jeg synes man både skal have noget sødt, f.eks. småkager, men også noget salt som chips.
Så må det da også godt være lidt lækkert med noget karamel, chokolade og peanuts i form af en Snickers bar.
Nu har jeg så taget alle de bedste ting fra slikskålen og slået dem sammen.

IMG_2097

Jeg brugte min favorit cookie dej, som så fik et sprødt og saltet indskud fra chips’ne og blev lækre karamelliserede og fik bid i ved hjælp af Snickers’ne.

IMG_2089

Det her er en cookie til når du bare ikke kan eller vil vælge.

IMG_2094

NB: Giver 50 små cookies (som på billedet) eller 30 store cookies.

Kom

125g. Snickers barer

i fryseren og lad dem blive der indtil du skal røre dem i dejen.

Smelt

200g. smør 

i en gryde ved medium varme, til det er brunet. Lad det tempere, kom i en skål med

200g. brun farin
plus 200g. sukker

og pisk. Tilsæt derefter

1 æg
1 æggeblomme
og 1 1/2tsk. vaniljesukker

mens du bliver ved med at piske. Kom

400g. hvedemel 
1 tsk. natron
og 1/4 tsk. salt

i, mens du pisker langsomt.

Tag Snickers barerne ud ad fryseren og hak til små stykker. Knus

75-100g. grove(!) saltchips

og rør begge dele i dejen med håndkraft.

Put cookiedejen indpakket i køleskab i min. 1 time.
TIP: Du kan sagtens putte dejen i køleskab i op til 72 timer, hvis du først vil bage småkagerne senere. 

Tag cookiedejen ud og placer kugler på størrelse med golfbolde på bageplader.
Bag på 160grader varmluft i 15min.
Lad køle af på en bagerist og servér.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookie Butter