Caramel Swirl Brownies

Double Raspberry Oat Crumble Muffins (sukker-fri, uden æg, fuldkorn)

kage 37

Selv i regnvejr dagen lang er der lyspunkt at finde. Fx. muffins.

IMG_2235

Ikke bare hvilke som helst muffins, men nogle stoppet med friske hindbær, hindbær syltetøj og så med en havregrynscrumble på toppen.

IMG_2251

Inspireret af de her muffins gik jeg i krig med endnu et eksperiment i køkkenet igår, bevæbnet med noget hindbær syltetøj der skulle bruges op og en silende regn.

IMG_2231

Resultatet blev igen uden sukker, dog er der mel i denne gang – selvom jeg er sikker på mandelmel godt kan anvendes her også. Der er heller ingen æg i, for dem der gerne vil spare kylleryllerne.
Men don’t worry, smørret er der stadig ikke sparet på.

IMG_2242

Smelt

65g. smør

og kom i en skål med

1 dl. mælk
20g. sukrin+ og 20g. sukrin eller 50g. sukker
samt 1/4dl. olie+1/2tsk. bagepulver+1tsk. vand eller 1 æg

og rør. I en anden skål, bland

75g. hvedemel
25g. grahamsmel
50g. havregryn
1 spsk. fiberHUSK (kan udelades)
1 tsk. vaniljepulver
1 knips salt
og 1 1/2tsk. bagepulver

sammen.

Bland skålen med de tørre ingredienser ned i skålen med de våde og rør til det er sammenblandet. Kom

en lille håndfuld hindbær

i dejen. Hæld dejen i 6 eller 12 muffinforme. Kom

en teske (sukkerfrit) hindbærsyltetøj (kan undlades)

i hver.
TIP: Brug enten silikoneforme eller 2 papirforme pr. muffin.
Sæt til side og lav crumblen:

Smelt

25g. smør

og rør i en skål med

1/4 spsk. sukrin+ og 1 spsk. sukrin eller 1 stor spsk. sukker
1/2dl. havregryn
1 spsk. fiberHUSK eller hvedemel
og 1 lille tsk. vaniljepulver

Fordel drysset over muffins’ne og bag i ovnen ved 175grader varmluft i 18-20min. (jeg lod ovnen køre på eftervarme de sidste par minutter)
Lad dem afkøle før du fjerner dem fra sin form.

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Caramel Swirl Brownies