Cinnamon Apple Muffins with Oat Crumble (sukker-fri, glutenfri, uden æg, fiberrig)

Caramel Swirl Brownies

kage36

Først kom skumfiduserne, og nu kommer karamellen.

IMG_2201

Ikke fordi de her brownies behøver tilbehør – men det skader jo heller ikke, vel?

IMG_2212

Det her er min favorit brownies opskrift, og der er ikke engang chokolade i.
De er de mest fudgy, men-alligevel-med-bid-i, brownies, jeg kender. 

IMG_2188

Kom en omgang gyldenbrun karamelsovs, der ikke bliver alt for sød med lidt havsalt, ovenpå..
Og så ved jeg altså ikke hvad mere jeg kan gøre.

IMG_2217

NB: Giver kage til 1 skoleklasse. Opbevares i en tætlukket plastbeholder med madpapir mellem hvert lag.

Lav først brownies’ne:

Bland

200g. saltet smør
400g. sukker
og 125g. kakaopulver

sammen i en gryde og lad stå på medium varme i ca. 1 minut. Rør undervejs og tag af varmen når blandingen er helt smeltet og glat.

Hæld over i en skål og tilføj

1 stor tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
samt 3 æg

og rør sammen til dejen er helt sammenblandet. Kom nu

100g. mel

i og rør godt i et par minutter.
Hæld i en bagepapirsbeklædt bradepande (30×30) og bag i 25min på 160grader varmluft.
Lav imens karamellen:

Kom

1 pose Werther's bløde karameller 
og 1/8 l. fløde (en halv af de små kartoner)

i en gryde ved medium varme. Smag til med

lidt havsalt

Rør konstant indtil det er flydende. Tag af varmen og sæt til side.

Tag kagen ud efter de 25min. og hæld karamellen over i en tyk stråle i et zigzag mønster.
Sluk for ovnen og sæt kagen tilbage ind i 2-3min. NB: Den skal være lidt “underbagt”.

Når den har bagt, lad den da stå på bordet i 1 time, før du putter den i køleskab natten over (eller et par timer) og servér så.
TIP: Hvis den er svær at skære ud fordi den er for fudgy, så brug et pizzahjul!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cinnamon Apple Muffins with Oat Crumble (sukker-fri, glutenfri, uden æg, fiberrig)