British Butterbaked Scones (sukker-fri)

Månedens kageanmeldelse: Cravings Cupcakes

IMG_1770

Jeg har besluttet mig for at starte på et lille fiks projekt her på bloggen.
Idéen udsprang da jeg indså, at jeg snart må have besøgt alle “cupcakerier” i Kbh (no shame).
Jeg kan samtidig godt lide at være lidt kritisk omkring kager, mest fordi jeg ikke kan lade være.
Derfor har jeg besluttet at lave en kageanmeldelse hver måned. First stop: Cravings Cupcakes på Nørrebro.

IMG_1775

Stedet kan være lidt svært at finde først (ihvertfald for sådan en som mig), men når man har bevæget sig et stykke igennem det hyggelige kvarter på Nørrebro, kommer man pludselig til Guldbergsgade hvor “Cravings Cupcakes” har hjemme.

IMG_1776

Man ligger straks mærke til det hyggelige interiør, og desværre også til den trange plads. Mig og min veninde blev nød til at tage vores cupcakes “to-go”, men det gjorde ikke noget da vejret var dejligt og der var en lille solskinsbedækket græsplads tæt ved (man kunne også sidde ude foran butikken). Da Cravings havde fødselsdag, fik vi hver en minicupcake gratis. Vi besluttede os for at købe to mere, selvom der også var lækre kager der fristede. De cupcakes vi købte var:

IMG_1772

Strawberry cheesecake: Jeg er normalt ikke den største fan af jordbær versionen af ostekage, da jeg synes det godt kan blive for kvalmt. Det modvirkede denne lille sag dog skønt, da der var friske jordbær-stykker i, der tilføjede en god syrlighed. Flødeostfrostingen var skøn og tilføjelsen af kiks gav det sidste bid.

IMG_1773

Nougat/marcipan: Denne sag er toppet med pistachie nødder, har en nougat frosting og en marcipankage. Desværre smagte man ikke marcipanen særlig meget, da nougaten dominerede. Nødderne på toppen gav et godt crunch, men alt i alt var jeg ikke yderlige begejstret over den (måske også lidt for juleagtig til denne tid på året).

IMG_1787

Red velvet: Red velvet er en af mine yndlings cupcakes, så jeg have høje forventninger til denne. Flødeostcremen var god og smagte som den skulle, men kagen skuffede da den manglede den karakteristiske red velvet-smag, så den kunne ligeså godt have været en vaniljecupcake.

IMG_1784

Crave monster: Denne her havde jeg glædet mig meget til, da det er Cravings’ signatur kage – og så kunne jeg bare ikke stå for dens nuttedhed! I ikke-mini versionen får man endda en hel cookie i munden på den lille fyr. Inden i er det en god og svampet chokoladekage, med chokoladefrosting og chokoladekrymmel. Personligt synes jeg at frostingen blev for sød, men hvis et barn skulle have den (som den nok er designet til) passede den helt perfekt.

IMG_1789

Samlet bedømmelse:

Plus-siden

Hyggelig indretning
Godt udvalg
Nuttet maskot
Fint pyntede cupcakes
Strawberry cheesecake & crave monster cupcakes’ne

Minus-siden

Trængt med plads (hvis vejret er dårligt)
Ikke så nemt at finde/komme til
Nougat/marcipan og red velvet cupcakes’ne

Alt i alt vil jeg klart anbefale stedet, især på en skøn sommerdag hvor du har lyst til en god gåtur med en sød cupcake at mæske på imens. Udvalget er tilfredsstillende og er et godt alternativ til de mere kendte cupcakerier.

Hjemmeside: http://www.cravings.dk/
Adresse: Guldbergsgade 57, st. th., 2200 København N

6

 • Jeg er en med-cupcake elsker, men kender faktisk intet til de mange cupcake shops, der er poppet op i byen. Vil glæde mig til at læse dine anmeldelser af de forskellige steder (og formentlig blive inspireret til et besøg eller to. Eller mange, nok!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frida @ Bakedbyblondie

   Haha det lyder godt! Glæder mig også selv til at mæske igennem en masse cupcakes 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke lækre kager – og en god anmeldelse af stedet – kunne være man skulle kigge derind til sommer, på den årlige kbh-tur (:

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frida @ Bakedbyblondie

   Mange tak! Og det synes jeg lyder som en rigtig god ide 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Krogshede

  Hej.
  Det lyder vildt spændende, og jeg glæder mig til at læse flere anmeldelser i fremtiden. 🙂
  Men jeg tænkte på, om du har mulighed for at skrive mig en liste over alle byens konditorier, når nu du er så kendt herinde?
  Jeg er nemlig startet på konditoruddannelsen og skal til at lede efter en læreplads. Men jeg er først lige flyttet til byen og kender ikke rigtigt nogle konditorier herinde endnu. Og jeg synes altså det er svært at finde noget på nettet..
  Hvis du ikke orker, er det helt okay. 🙂
  Og du skal forresten have ros for din blog. Den er rigtig fed! Jeg er selv en blondine, der elsker at bage (og spise) kager, cupcakes osv. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blondie

   Hej Michelle! Hvor lyder det spændende med konditoruddannelsen, en tanke jeg selv har gået og leget med.. 🙂
   Jeg må indrømme at jeg ikke er særlig kendt i København, da jeg ikke er derfra selv –
   det var også en af grundene til at jeg lavede anmeldelserne her, da jeg selv rimelig meget var i “turist-rollen” haha.
   Lige pt er jeg i USA, så har desværre heller ikke mulighed for at udforske byens konditorier.
   Jeg ønsker dig ihvertfald al held og lykke i fremtiden, fyldt med kager!

   Mange kagehilsener,
   Frida

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

British Butterbaked Scones (sukker-fri)