Chocolatey Cupcakes (sukker-fri, laktose-fri, vegansk, fuldkorn)

Koldskål med Kammerjunkere (sukker-fri, fuldkorn)

kage28_2

For første gang nogensinde, har jeg lavet min egen koldskål og kammerjunkere.

IMG_1736

Resultatet? Der skal meget til at få mig tilbage på købe-udgaverne.

IMG_1747

Hvis du foretrækker enormt knasende kammerjunkere (fyldt med underlige tilsætningsstoffer), så hold dig fra de her. Hvis du derimod ønsker en blød småkage-agtig kiks med en sprød yderside og luftig midte med lige den rette kombination af vanilje og kardemomme, så skulle du prøve de her. Fik jeg nævnt de er med fuldkorn og uden sukker?

IMG_1758

Mht. koldskålen, er den lige som jeg kan lide det. Cremet, fyldig, og med et snert af vanilje og citron. Også er der ikke engang sukker eller æg i.
Tilsammen er det simpelthen smagen af sommer og sol, når det er bedst.

IMG_1766NB: Giver omkring 30 kammerjunkere i alt. Holdes sprøde i en tætlukket dåse. Der er koldskål til omkring 3 store portioner.

Start med kammerjunkerne:
Pisk

1 æg
25g. sukrin+ og 25g. sukrin eller 65g. sukker
samt korn fra 1 vaniljestang

sammen. Tilsæt

25g. smeltet smør

Bland

150g. mel (jeg brugte 110g. hvedemel og 40g. grahamsmel)
1/2tsk. bagepulver
et knips salt
og 1/4tsk. kardemomme

sammen og hæld i de våde ingredienser. Saml dejen med

lidt fløde

og ælt sammen til en kugle. Stil på køl i 1/2 time.
Lav imens koldskålen:

Pisk, med en elpisker,

1/2 spsk. sukrin+ og 1 spsk. sukrin eller 2 spsk. sukker
1/2 l. kærnemælk
1/2 dl. græsk yogurt eller skyr
1/4 dl. fløde
2tsk. vaniljessens
plus 1tsk. citronsaft

sammen i 2-3min. på medium setting.
TIP: Tilsæt mere sukker, lidt vaniljeessens, et ekstra skvat citronsaft, eller mere fløde, alt efter hvordan du foretrækker den.

Stil på køl i mindst 1 time.
Fortsæt med kammerjunkerne:

Tag dejen ud ad køleskabet og form små kugler (eller hjerter) af  den.
TIP: For at gøre dem mere sprøde; mas da kuglerne lidt flade, men husk at de skal flækkes i to senere. 
Fordel på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag på 175grader varmluft i 10min.
Flæk dernæst kagerne med en brødkniv, mens de stadig er varme.
Sluk ovnen og kom kagerne, med den flade side nederst, tilbage i ovnen. Lad dem stå der i 20-25minutter, eller indtil de er tørre.
Lad dem køle helt af på en bagerist og servér så med koldskålen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chocolatey Cupcakes (sukker-fri, laktose-fri, vegansk, fuldkorn)