Fedtfattige kanelsnegle med havregryn
INGREDIENSER
Laver 6 styks
1 | dl | Hytteost |
1⁄2 | dl | Mælk |
1⁄4 | dl | Sukker |
2 | spsk | Smør |
1⁄2 | tsk | Vaniljesukker |
75 | g | Havregryn |
50 1⁄2 |
g spsk |
Mel Bagepulver |
1⁄4 | tsk | Salt |
3⁄4 | spsk | Smeltet smør el. kokosolie |
3⁄4 | dl | Brun farin |
1 | tsk | Kanel |
1/2 | knsp | Muskatnød Evt. hassel- eller valnødder |
1⁄2 | dl | Flormelis |
1⁄2 | spsk | Mælk |
1⁄8 | tsk | Vaniljesukker |
OPSKRIFT
– Bland hytteost, mælk, sukker, smeltet smør og vaniljesukker til dejen er jævn– Tilsæt mel, havregryn, bagepulver og salt, og bland til dejen er en ensformet masse
– Tag dejen ud og placer på en overflade strøet med mel, og ælt et par minutter
– Rul dejen ud til en flad masse
– Pensl dejen med noget af den smeltede smør el. kokosolie
– Bland farin, krydderier og resten af smøret/olien, og strø det ud. Strø også evt. hakkede nødder udover
– Rul dejen sammen til en pølse, og skær i 6 stykker
– Bag i ca. 20 min. ved 185 grader varmluft, indtil de er gyldne
– Tag dem ud og lad dem køle af
– Bland imellemtiden en glasur af flormelis, mælk og vaniljesukker, og fordel på sneglene. Du kan også bare strø lidt flormelis på
Uhm. de ser gode ud – har selv sat tænderne i en god, gammeldags klassisk kanelsnurre i dag, elsker simpelthen sådan nogle – men det der ligner ikke et ringe alternativ (; Anne