Double Chocolate Whoopie Pies

Første forsøg på franske makroner: Oreo macarons

To af mine favorit ting kombineret; Oreos og franske makroner
At lave macarons er en tidskrævende og udfordrende opgave. Jeg klarede det godt hele vejen igennem, lige indtil sidste punkt. Jeg ville løfte kagerne op fra bagepapiret efter afkøling, og hvad ser jeg-Under den fine skal er makronen helt flydende. Øv! Men siden det her er mit første forsøg, accepterer jeg nederlaget-Og de smagte desuden stadig godt, selvom de var lidt porøse (og tomme). I får ihvertfald opskriften alligevel, og held og lykke hvis i selv vil forsøge jer med de franske djævle! De er det værd.

INGREDIENSER

Makronerne 
110g flormelis
75g mandelmel
50g sukker
4 oreos, selve kiksen (den sorte del)
2 store æggehvider, stuetemperede 
¼ teske vanilje essens

Fyldet
12 oreo cremefyld (den hvide del)
2 spsk. smør, stuetempereret
3-5 spsk. piskefløde
flormelis, efter behov

OPSKRIFT

– I en blender el. lign, blend flormelis, mandelmel og oreos sammen. Sørg for det er malet helt fint, og sæt dem derefter afsides

– Pisk æggehviderne på medium fart indtil det er skummende
– Put sukkeret i, lidt ad gangen, mens der stadig piskes, og tilsidst vanilje essensen. Marengsen skal være blank og stift, pas på du hverken under- eller overmixer den
– Tilføj ca. 1/3 af mandel-mixet af gangen, brug en plastik/silicone spartel til forsigtigt at folde det i marengsen. Når det er kombineret, tilføjes næste 1/3 af mandel-mixet, osv. Pas på du ikke eliminerer alt luften i marengsen

– Put bagepapir på en bageplade, og tegn. evt. cirkler på størrelse med en 5-krone på for helt runde macarons. Tryk nu macaron-massen ud ved brug af en sprøjtepose m. rund tip, skal være lidt mellemrum mellem dem hver
– Slå nu bagepladen et par gange ned på køkkenbordet, for at eliminere luftbobler
– Drys med knuste oreos, hvis ønsket
– Lad dem hvile i 30 min. ca, eller indtil du ikke får dej på fingeren, når du rører en af dem (de skal ha’ formet en skal)

– Put en bageplade i ovnen på en af de nederste riller, og put macaron pladen lige ovenover (det gør, de ikke knækker pga. for meget varme)
– Bag macarons’ne i 10-15 min, de må hverken over- eller underbage, så hold øje
– Lad dem køle af i 10 min. og løft dem så forsigtigt

– Mens de køler, så lav fyldet. Pisk alle ingredienser, og smag til mht. hvor meget fløde og flormelis du vil have i
– Put lidt creme på halvdelen af macarons’ne, og sandwich dem sammen med en tom halvdel

Jeg håber det vil lykkes for dig, hvis du forsøger, at få perfekte macarons. Ellers er det jo bare et spørgsmål om træning!
Oprindelige opskrift herfra.
<3

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Double Chocolate Whoopie Pies